Gautama Wellness & Spa in Hotel Royal Astrid***
nergens anders in Oostende kom je meer tot rust dan hier!

Hier kan u volop genieten van wellness en spa in Oostende. Wenst u even te ontspannen in ons zwembad, of verkiest u uit te blazen in ons wellnesscomplex van meer dan 500m² met o.a.: een panoramasauna, stoombad, jacuzzi, zoutgrot, ijsgrot, verwarmd voetenbad of een zitbank met helende minerale stenen. Geniet van een deugddoende lichaamsmassage gevolgd door een relaxmoment in één van onze relaxruimtes of in de lounge met aquarium. Haal alle stress uit uw lijf met één van onze exclusieve wellness arrangementen, laat de zeelucht u nieuwe energie geven en ga als herboren terug naar huis…

BADKLEDINGDAGEN

Het gebruik van badkledij is niet toegestaan in ons wellness center, enkel op dinsdag en donderdag, dan is het gebruik verplicht

BADKLEDINGDAGEN

Hou je er niet van om naakt te genieten van onze wellnessruimtes? Wij bieden daarom 2 dagen waarop het gebruik van badkledij is toegelaten.

ENKEL VOOR HOTELGASTEN

Is de toegang tot de wellness niet inbegrepen in je arrangement, ontdek dan hier onze prijzen en mogelijkheden.

WELLNESSTOEGANG

Het gebruik van onze wellness is niet standaard inbegrepen in de kamerprijs, is de toegang niet inbegrepen, neem dan zeker eens een kijkje naar onze prijzen en mogelijkheden

Ons wellnesscenter bestaat uit verschillende ruimtes die samen het “Gautama wellnesscenter” vormen. Elke ruimte heeft een aparte naam gekregen en verwijst naar een spirituele houding van Gautama Boeddha, de religieuze leider van het boeddhisme. Hieronder vindt u een overzicht van elke ruimte met wat ze u te beiden hebben.

S3 - NAMASKARA SAUNA

S3 - NAMASKARA SAUNA

Dit is onze grootste ruimte en omvat: een grote jacuzzi, een verwarmd voetbad, een Turks stoombad, een unieke zoutgrot, een panoramasauna, een ijsgrot, 3 infra-rood ligbanken, een helende minerale zitbank en verschillende belevenisdouches.

S1 - VITARKA SAUNA

S1 - VITARKA SAUNA

Deze ruimte omvat: een jacuzzi, een Bio sauna, een Turks stoombad, relaxbedden en een belevenisdouche.

S2 - DHYANA SAUNA

S2 - DHYANA SAUNA

Deze ruimte omvat: een jacuzzi, een Finse sauna, een Turks stoombad, relaxbedden en een belevenisdouche.

slider-wellness-3

Waarom geen badkleding in de sauna:

In de sauna is de temperatuur tussen de 50°C en de 100°C. Het effect van de sauna is zeer weldadig voor lichaam en geest.

Maar waarom gaan mensen eigenlijk naakt in een sauna? Ten eerste is het zeer heet in de sauna. Hierdoor is badkleding niet prettig omdat de stof erg heet kan worden. Ook kan je minder goed je warmte kwijt wanneer je badkleding aan hebt en kan het beklemmend aanvoelen. Een andere reden is dat badkleding onhygiënisch is. Doordat u zweet in de sauna, blijft het zweet in uw badkleding achter. Dat zweet komt eruit wanneer u bijvoorbeeld in het zwembad gaat. Dit is niet erg hygiënisch voor de andere saunabezoekers.

De eerste keer naar een sauna:

Een sauna nemen is een ontspanning dat u normaal naakt ondergaat.  Het dragen van een badjas is echter verplicht in de rust- en lounge- ruimten.

Na het uitkleden is het belangrijk dat iedereen lekker schoon de sauna in gaat. Het wassen van het volledige lichaam inclusief de haren is dan ook verplicht. Na het douchen is het belangrijk om u goed af te drogen. Vervolgens trekt u een badjas aan en loopt u naar het warme voetenbad. Het voetenbad is een voorbereiding op de warmte die gaat komen. Hang uw badjas op voordat u de sauna ruimte binnen gaat, maar neem uw handdoek wel mee naar binnen! In de warmte van de sauna gaat u transpireren en zo vangt u uw zweet goed op in uw eigen handdoek.

Warme lucht stijgt. Kies voor de eerste keer altijd voor een bank onderaan. Ontdek zelf wat u als prettig ervaart. U kan altijd stijgen! Probeer als volwassene tussen de 8 en 12 minuten in de warmte te vertoeven, maar mensen die goed tegen de warmte kunnen, mogen wel tot 20 minuten in de sauna blijven. Luisteren naar uw eigen lichaam is het allerbelangrijkste. Na de warmte van de sauna is het noodzakelijk om uw lichaam rustig met koud water terug af te koelen. De beste methode is om met een koude waterslang vanaf de tenen richting het hart te koelen, daarna vanaf de vingers richting het hart, en dan het hoofd, de rug en de borst koelen. Tenslotte even onder de koude douche of een emmer koud water staan. Het onvoldoende koelen van het hoofd kan resulteren in hoofdpijn nadien.

Het is belangrijk om uw lichaam minimaal een kwartier rust te gunnen. Even ergens gezellig gaan zitten of ontspannen liggen. Pak een tijdschrift of boek en kom even tot uzelf. Voldoende drinken en eten is belangrijk. U kunt rustig tot 300 tot wel 500 ml zweet zijn kwijt geraakt tijdens een saunaronde. Wees voorzichtig met alcohol als u de sauna nog in gaat. Na uw rustperiode start uw tweede sauna- ronde. Douchen hoeft niet meer, u start weer met het warme voetbad. Daarnet voor de Finse sauna gekozen? Kies dan nu eens voor het stoombad.

Draai zoveel sauna- rondjes als u plezierig vindt. Uw lichaam geeft aan dat het genoeg is geweest. Dit ligt voor iedereen anders. Vergeet niet dat het laatste rondje ook volledig afgemaakt wordt. Voordat u zich gaat aankleden, heeft u dus van uw rust genoten! Indien u nog warm wilt douchen voor vertrek, spoelt u zich altijd ruim voldoende koud na. Dit voorkomt nazweten en een vermoeid gevoel. Sauna moet verkwikkend werken en energie geven!

Wil je toch liever niet naakt naar de sauna? Geen probleem kam dan gewoon genieten op één van onze twee badpakdagen. Op dinsdag en donderdag is het dragen van badkledij verplicht. Opgele: op deze dagen is het gebruik van badjas en slippers ook verplicht.

Vanwaar de naam Gautama:

news-image-bGautama Boeddha of Siddhartha Gautama Boeddha groeide zo’n 2500 jaar geleden op in India in een schitterend paleis.

Bij zijn geboorte voorspelde een wijs man dat Siddharta een groot heerser zou worden of een geestelijk leider. Omdat zijn vader wilde dat Siddharta hem zou opvolgen, schermde hij zijn zoon af van de buitenwereld.

Ondanks zijn luxe leven voelde Siddharta zich ongelukkig. Op een dag maakte hij, tegen de wil van zijn vader, een ritje buiten de paleismuren. Siddharta zag dat niet iedereen rijk was. Hij zag oude en zieke mensen. Hij schrok van al dat leed. Ook zag Siddharta een oude man in oranje kleren, hij leek gelukkig. Siddharta besloot ook zo te worden en op zoek te gaan naar het antwoord op het lijden in de wereld. Siddharta verliet zijn vader, vrouw en zoon.

Gekleed in een monninkspij reisde hij zes jaar rond en bracht zijn nachten door bij heilige leraren in de bossen. Siddharta mediteerde alleen maar, at weinig en werd heel erg mager. De antwoorden die hij zocht, vond hij niet.

Wanhopig verliet Siddharta het bos en ging naar de stad Bodh Gaya. Daar ging hij onder een boom zitten en mediteerde 49 dagen en nachten. Toen raakte hij verlicht. Hij besefte dat de mens lijdt, omdat hij nooit tevreden is met wat hij heeft.

Vanaf toen noemde hij zichzelf de boeddha, de Verlichte. Boeddha reisde daarna nog 45 jaar door India. Hij leidde het leven van een monnik en leerde mensen hoe ze gelukkig konden worden.

Op 80 jarige leeftijd stierf hij. Na het overlijden van boeddha verspreidde het boeddhisme zich over Azië en later over de hele wereld. Hoewel hij niet als een god wordt aanbeden, zijn er wel talloze beelden van hem.